Powerline to prosta w instalacji cyfrowa technologia domowa, która może zapewnić szybsze niż Wi-Fi podłączanie urządzeń do sieci, niezależnie od tego, czy są one w tym samym pomieszczeniu co router.

Korzysta z przewodów sieci domowej do utworzenia połączenia sieciowego, które w wielu przypadkach jest szybsze niż Wi-Fi.

Najlepsze adaptery Powerline są zwykle lepszym rozwiązaniem niż wzmacniacze Wi-Fi lub wzmacniacze, które jedynie popychają słaby sygnał dalej wokół domu.

Oto jak łatwo zainstalować adaptery Powerline.

Następnie przejdź do pomieszczenia, w którym chcesz podłączyć urządzenie do sieci, podłącz drugi zasilacz do pobliskiego gniazdka elektrycznego i podłącz do niego inny kabel ethernetowy do urządzenia, które chcesz połączyć z Internetem.

To jest to.

Co jeśli potrzebuję Wi-Fi?

Jak już wspomnieliśmy, niektóre adaptery Powerline mają wbudowaną sieć Wi-Fi i tworzą nową sieć bezprzewodową w tym drugim pokoju.

Jakie inne funkcje powinienem szukać?

Powinieneś także rozważyć adaptery, które mają zintegrowane gniazdo zasilania „przelotowego” i dlatego nie zajmują cennego gniazdka ściennego.

Najtańsze adaptery Powerline są zwykle oceniane na 200 Mb / s, średnia wydajność to około 500 Mb / s, a najszybsza może sięgać nawet 2000 Mb / s.

Nie uzyskasz takich prędkości, ponieważ są to teoretyczne maksima, ale są one łatwym sposobem na sprawdzenie, które modele są najszybsze.

Zwróć również uwagę na adaptery korzystające z najnowszych portów Gigabit Ethernet, jeśli adaptery są oceniane na ponad 500 Mb / s.

PC Advisor testuje adaptery Powerline w rzeczywistych środowiskach, więc sprawdź naszą listę poniżej pod kątem naszych wyników wydajności i zaleceń wraz z linkami do naszych pełnych recenzji wyników prędkości i objaśnień funkcji.

Aby uzyskać więcej informacji na temat mitów dotyczących prędkości, wskazówek i zaleceń dotyczących Powerline, przeczytaj nasze często zadawane pytania na temat usługi Powerline.

Najlepsze adaptery Powerline 2018 UK – najlepsze recenzje powerline

1. TP-Link AV2000 2-portowy gigabitowy konwerter Powerline

  • Ocena:
  • Sprawdzono: 31 maja 2017 r

    Byliśmy pod wrażeniem wydajności TP-Link AV2000 w świecie rzeczywistym, która zdobyła tak wysokie wyniki, jak w naszych testach.

    Przeczytaj naszą 2-Portową przeglądarkę TP-Link AV2000 Gigabit Pasline.

    2. Zestaw adapterów TrendNet Powerline 500AV2

    • Ocena:
    • Data recenzji: 18 listopada 2017 r

      Ten niedrogi zestaw ma wielką wartość, jeśli nie potrzebujesz absolutnie najszybszych możliwych prędkości, a opcja bezprzewodowego punktu dostępowego dodaje szybki Wi-Fi, jeśli potrzebujesz czegoś więcej niż zwykłych przewodowych portów sieciowych.

      Więcej niż jeden port na adapter byłby przyjemny, a adaptery nie mają gniazd przejściowych, ale w tej cenie są świetną opcją dla osób o ograniczonym budżecie.

      Przeczytaj naszą recenzję zestawu adapterów TrendNet Powerline 500AV2.

      3. TP-LINK AV1200 Gigabit Powerline Adapter

      • Ocena:
      • Sprawdzono: 14 lipca 2016 r

        Zestawy startowe TP-Link AV1200 Gigabit Powerline (zestawy TL-PA8010, TL-PA8010P KIT, TL-PA8030P KIT lub TL-WPA8630P KIT) pasują do swoich konkurencyjnych zestawów adapterów Gigabit Powerline w naszych prawdziwych testach prędkości.

        Przeczytaj naszą recenzję adaptera TP-LINK AV1200 Gigabit Powerline.

        4. Solwise SmartLink 1200AV2 HomePlug Adapter Powerline

        • Ocena:
        • Sprawdzono: 10 stycznia 2015 r

          Przejście przez Solwise SmartLink PL1200AV2 PIGGY (dlaczego PIGGY?) Adapter HomePlug może mieć nazbyt długą nazwę, ale jest to jedna z najszybszych adapterów Powerline, jakie kiedykolwiek testowaliśmy.

          Przeczytaj naszą recenzję Solwise SmartLink 1200AV2 HomePlug Powerline Adapter.

          5. Adaptery D-Link AV2 1000 HD Powerline

          • Ocena:
          • Data recenzji: 20 sierpnia 2015 r

            Zarówno adaptery D-Link AV 500 HD Mini, jak i D-Link AV2 1000 HD Powerline są dobrze zbudowane i dyskretne – prawie ich nie zauważycie.

            Przeczytaj naszą recenzję adapterów D-Link AV2 1000 HD Powerline.

            6. Devolo 1200+ Adapter Powerline

            • Ocena:
            • Data recenzji: 15 kwietnia 2017 r

              Devolo dLan 1200+ jest jedną z najszybszych obecnie przetestowanych kart Powerline.

              Przeczytaj naszą recenzję adaptera Devolo 1200+ Powerline.

              7. Netgear PowerLINE WiFi 1000

              • Ocena:
              • Data recenzji: 15 listopada 2016 r

                Netgear PowerLINE WiFi 1000 nie ma wielu portów Ethernet na każdym adapterze i nie ma poręcznych gniazd przejściowych.

                Przeczytaj naszą recenzję Netgear PowerLINE WiFi 1000.

                8. Zestaw adaptera Trendnet Powerline 1200 AV2 (TPL-420E2K, TPL-421E2K)

                • Ocena:
                • Data recenzji: 7 listopada 2015 r

                  Powerlines tworzą szybkie sieci domowe z minimalnym nakładem pracy, a zestaw adapterów Trendnet Powerline 1200 AV2 jest jednym z najszybszych testowanych przez nas urządzeń.

                  Przeczytaj nasz zestaw adapterów Trendnet Powerline 1200 AV2 (TPL-420E2K, TPL-421E2K).

                  9. Asus PL-AC56 AV2 1200 Wi-Fi Powerline Extender

                  • Ocena:
                  • Sprawdzono: 5 września 2016 r

                    Asus PL-AC56 AV2 1200 Wi-Fi Powerline Extender dobrze sprawdziło się w naszych rzeczywistych testach prędkości przewodowej, ale w mniejszym stopniu z punktu widzenia Wi-Fi pomimo unikalnych anten zewnętrznych, które sugerowałyby, że jest to bezprzewodowy czempion;

                    Przeczytaj naszą przeglądarkę Asus PL-AC56 AV2 1200 Wi-Fi Powerline Extender.

                    10. Netgear Powerline 1200 (PL1200 i PLP1200)

                    • Ocena:
                    • Data recenzji: 5 lipca 2015 r

                      Adaptery Powerline doskonale nadają się do tworzenia szybkich i prostych sieci domowych, a modele Netgear Powerline 1200 pomyślnie przeszły testy szybkości i konfiguracji.

                      Przeczytaj naszą recenzję Netgear Powerline 1200 (PL1200 i PLP1200).