Czy żałujesz nazwy użytkownika, którą wybrałeś przy pierwszym dołączeniu do Snapchata?

Daje ci jednak możliwość edycji twojego „imienia”.

Edytuj swoje imię na Snapchacie

Najpierw zaloguj się do aplikacji Snapchat w aplikacji i przewiń w dół, aby uzyskać dostęp do swojego osobistego profilu:

Zdjęcie pokazuje pogrubioną nazwę pod ikoną Snap, a pod nią nazwę użytkownika.

Edytuj go tak, jak chcesz (możesz usunąć swoje nazwisko lub dodać emotikony itp.).

Gdy będziesz zadowolony ze swojego imienia, kliknij „Zapisz”.

Edytuj imiona swoich znajomych na Snapchacie

Możesz również edytować nazwiska znajomych, jeśli ich nazwy są trudne do rozpoznania.

Kliknij ikonę „Ustawienia”.

Kliknij i edytuj imię znajomego, aby Ci się podobało:

Jeśli Ci się uda, Twoi znajomi pojawią się pod nowymi nazwiskami:

Nie będzie to miało wpływu na to, jak będą wyświetlane imiona twoich znajomych dla innych osób i nie zostaną powiadomieni, że zmieniłeś ich imiona.

Utwórz nowe konto Snapchat

Jeśli nadal martwisz się o swoją nazwę użytkownika, możesz utworzyć nowe konto.

Najpierw przejdź do ustawień, przewiń w dół i wyloguj się z bieżącego konta:

Następnie kliknij „Zarejestruj się”, wybierz nazwę, nazwę użytkownika i upewnij się, że rejestrujesz się przy użyciu nowej wiadomości e-mail.

Te opcje pojawią się:

Polecam używanie „Udostępnij nazwę użytkownika”, ponieważ prawdopodobnie jest najłatwiejsza.

Jeśli nie chcesz czekać, aż inni Cię dodadzą, możesz także bezpośrednio zaimportować kontakty z telefonu (kliknij „Moje kontakty”) lub ręcznie wprowadzić nazwy użytkowników znajomych, wybierając „nazwa użytkownika”.

Usuń stare konto w Snapchacie

Gdy twoje nowe konto będzie gotowe do użycia, nie zapomnij usunąć starego, lub znajomi mogą się pogubić i możesz przegapić zatrzaski wysłane na stare konto.

Upewnij się, że otworzyłeś wszystkie przystawki, a następnie wylogowujesz się z aplikacji, ponieważ potrzebujesz przeglądarki, aby usunąć swoje konto.

Kliknij ten link: https://accounts.snapchat.com/accounts/login?continue=https%3A%2F%2Faccounts.snapchat.com%2Faccounts%2Fdelete_account

To zabierze Cię do tej strony:

Wpisz swoją nazwę użytkownika i hasło, aby się zalogować.

Po kliknięciu zostaniesz poproszony o potwierdzenie akcji poprzez ponowne wprowadzenie hasła:

Kliknij „kontynuuj”.

Informuje Cię, że twoje konto zostało dezaktywowane.